4. Håll budgeten

Kom ihåg att du är superman!

Oavsett vad syftet är till att du vill få mer kontroll över din ekonomi så är det viktigt att du påminner dig själv om varför det är viktigt att du håller budgeten. Oavsett om du vill spara till pensionen, köpa en motorcykel eller helt enkelt få mer koll på dina pengar, så är det viktigt att du kommer ihåg ditt mål. Mindset är a och o. Det handlar många gånger om en beteendeförändring och det kräver en ansträngning. Ditt mindset är från och med nu ”behöver jag verkligen det här?” inför varje köp.

Tänk före

Köp ingenting spontant i butiken, utan låt behovet dyka upp hemma och fundera ett tag innan du bestämmer dig för att slå till. När du väl är på en butik vet du vad du ska handla. Butiker är noggrant designade för att skapa behov hos konsumenten.

Jämför priser på det du ska handla på jämförelsesajter. Köp så mycket som möjligt begagnat.

Är du inte van att stanna upp och fundera innan varje köp kan det naturligtvis kännas ovant till en början, men efter några veckor är det en vana.

Planering

Ytterligare en viktig del för att hålla budgeten är en planering av vad du ska äta. När hungern slår till är det svårt att tänka logiskt, det är därför viktigt att ligga steget före och ta med sig en smörgås eller frukt istället för att handla på ett café. Här kan du läsa mer om en smart matplanering.

Planera för mysiga middagar och fikastunder hemma istället för ute. 

Att äta middag hemma kan vara minst lika mysigt som att äta ute.

En viktig del i att hålla budgeten är att göra kontinuerliga uppföljningar. Gå in här för att läsa om nästa steg: 5. Uppföljning. Detta är också sista delen av de fem steg som finns beskrivna här.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close