5. Uppföljning

Du har större chans att nå ditt mål med kontinuerlig uppföljning

Hur du följer upp budgeten

För att följa upp din budget gör du en ekonomisk sammanställning, det vill säga tar ut ett kontoutdrag för innevarande månad och räknar ihop dina utgifter hittills i månaden. Jämför dem med din budget så ser du hur du ligger till hittills i månaden.

Kontinuitet

Följ upp din månadsbudget kontinuerligt. Jag rekommenderar två gånger per månad om du dragit ned dina utgifter rejält, framförallt dina rörliga kostnader (mat och nöje). Har du inte gjort någon budget ännu kan du göra det här. I början är det extra viktigt att göra täta uppföljningar, då det kan ta tid att ställa om sitt mindset. Därefter räcker det med en gång per månad.

Fortsätt att följa budgeten tills du har nått det mål du har satt upp. När du väl har fått mersmak blir det en helt ny livsstil med fler medvetna och genomtänka köp. Steg för steg har du fått en översikt över din ekonomi, gjort en budget och börjat närma dig ditt eller dina ekonomiska mål. Heja dig! Gå gärna in och läs mina enkla tips för att ytterligare spara pengar och förslag på extrainkomster. Kom ihåg, varje krona du får över tar dig ett steg närmare din dröm!

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close