Restips

Först och främst: strunta i att anlita en resebyrå utan boka resan själv. Jag bokar de flesta av mina resor, framförallt när jag reste jorden runt, via jämförelsesajten momondo.se. Den är enligt min erfarenhet billigast. Ibland går jag in direkt in på flygbolagets hemsida för att boka. Boka resa och boende separat.

Res när det är lågsäsong, för att slippa högre priser samt trängsel.

De avgörande faktorerna för huruvida jag bokar boende på plats eller i förväg beror på vart jag ska åka och hur länge jag ska vara borta. Ska jag resa till ett dyrare ställe och/eller vara borta en kortare period (<3 veckor) brukar jag boka boendet i förväg. Även då använder jag mig av en jämförelsesajt innan jag bokar, dels för att få bäst pris och dels för att läsa andras rekommendationer. Jag brukar använda mig av Tripadvisor vad gäller boende (och förslag på aktiviteter).

Ett superbilligt alternativ är att couchsurfa, det vill säga bo hemma hos någon i lokalbefolkningen.

Ett annat alternativ är att resa flera stycken och hyra lägenhet eller hus. Då kan komma undan med en låg boendekostnad samtidigt som man kan laga mat hemma och på så sätt spara in på matkostnaderna.

Buss är som regel alltid billigast från och till flygplatsen, ibland tåg. Läs på i förväg vad bästa sättet är att ta sig till och från flygplatsen. Är det taxi som rekommenderas – se till att du har en uppfattning om hur mycket det bör kosta. Jag har blivit lurad många gånger när jag åkt taxi. Det har handlat om att jag kommit överens om ett fast pris på förhand, som då har varit mycket dyrare än om taxametern varit på. Jag har blivit vilseledd när det gäller vad som faktiskt var taxametern vilket i slutändan lett till att jag betalat totalpriset för taxichaufförens alla körningar den dagen. Jag har åkt taxi där taxametern inte blivit nollställd mellan kunderna. Såvida inte ditt resmål är känt för att ha opålitliga taxameter är min rekommendation att alltid ha taxameter, och att du har koll på var den är och att den är nollställd när resan påbörjas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close